Turista i Stockholm

Turista i Stockholm

Stockholm är en fantastisk stad som har så oerhört mycket att erbjuda. Att turista i denna stad är något man kan göra året om och kan även göras för de som också är hemmahörande i Stockholm. Det är ganska många som gör det.

Vår vackra huvudstad Stockholm är väl värt att turista i. Stockholm bjuder in till mycket att se och göra för både barn och vuxna. Faktum är att turismen ökat och i Dagens Nyheter står det om turismen i Stockholm som ökar och blivit en mycket populär stad att besöka. Som tur är har Stockholm många passande boenden för alla och många hotell vid Stockholms central finns att välja mellan. De besitter både toppklass på standard för den riktigt kräsne men naturligtvis finns även hotell som har något lägre prisnivå med fullgod standard för andra som inte kräver lyxvarianten på hotellrum.

Stockholms skärgård

Besöker man Stockholm om vår och sommar är skärgården nästan ett måste att ta en mysig båttur ut i. Många båttripper erbjuder både kortare och längre turer i och omkring skärgården. Varför inte ta en kortare båttur ut till Fjäderholmarna för en mysig sol -och baddag? Att få äta gott på öns restaurang och rökeri precis intill vattnet är världsklass.
Eller att ta ett dopp direkt från klipporna kanske samtidigt som någon av de gigantiska färjorna till Finland eller Polen glider förbi? Känslan av att de åker väldigt nära är en fascinerande upplevelse.

Självklart kan man även åka längre ut i skärgården med olika båtar och turer så varför inte då passa på att ta en båt ut till ön där filmen ”Vi på Saltkråkan” av Astrid Lindgren spelades in? Eller åka tillbaka i historien till Birka med guidad tur och ta del av historier som utspelats där?

Gamla Stan och shopping

Att turista i Stockholm hänger nästan ihop med att ta en dag för att strosa runt i Gamla Stan. Kanske för att shoppa eller bara njuta av gatornas kullerstenar i trånga gränder. Här finns många mysiga matställen att både luncha eller äta middag på. Och varför inte i samma veva ta en promenad upp till slottet för att beskåda. Vissa dagar och tider är det även vaktavlösning som lockar mycket publik.

Skansen och Gröna Lund

Reser man med barn till Stockholm är dessa två platser inget man får missa. Båda bjuder in till skratt och stor mysfaktor!

 
 

Comments are closed.

 
 
 

Copyright © 2018 SvenskAmerikanska.