Håll koll på vart du spelar

När vi spelar på hästar, triss eller varför inte Bingolotto, måste vi skatta för den stora summan vi drar in om storvinsten skulle vara framme och visa sig. Vad många kanske missar är att även om vi spelar på nätet och försörjer oss på exempelvis poker så, beroende på vilket land servrarna ligger i, kan vi åka på att betala skatt.

Inom EU

Bara för att ett bolag är svenskt, verkar svenskt eller att de är ett företag inom EU, handlar det om vart dess servrar är placerade. Om de ligger inom EU kan du andas ut och du behöver inte betala någon skatt. Däremot måste du betala om servrarna ligger utanför EU. Något många kanske inte tänker på. Men något som Skatteverket ska försöka lyfta fram.

– Vi har en enhet som granskar spel på nätet, säger skattedirektör Björne Sjökvist. Huvudfrågan är var spelvinsten ska beskattas, och svårigheten är att bestämma var servern står någonstans. Den kan ju nästan stå på månen.

Betsson casino är ett företag där du kan spela och vinna skattefritt online. Vad gäller andra spelbolag måste du ta upp det själv i skattedeklarationen då dem inte drar någon skatt. Detta kanske verkar svårt och jobbigt, men ofta när du spelar så gör du det på en sida du återkommer till ofta. Det räcker med att du kollar upp en gång, eller att du kollar upp sidor på nätet som tagit fram listor på de sajter som ligger inom, respektive utanför EU. Att ha full koll är värt det, så du slipper otrevliga överraskningar och en påhälsning av Skatteverket.

 

 
 

Comments are closed.

 
 
 

Copyright © 2018 SvenskAmerikanska.