Skillnaden mellan USA och Sverige

Skillnaderna mellan Sverige och USA är väl ja, ganska stora. För det första så är ju USA en stormakt, medan Sverige är ett litet avlångt land i Europa (vilket för övrigt amerikanerna allt för ofta blandar ihop med Schweiz). Men man kan ju också gå in på mer detaljrika skillnader. Maten till exempel? Snabbmat är billigare i USA, vilket tyvärr leder till att många är överviktiga. Att gå till ICA, som man gör i Sverige är dyrt och därmed inte alls lika vanligt. USA har de också alkohol i sina matbutiker, till skillnad från i Sverige då vi har Systembolaget. Vad som är bäst respektive sämst är nog en smakfråga – men med systembolaget är utbudet bättre, medan det är mer tillgängligt i matbutiker.

En skillnad, som man inte märker förrän man har varit i USA ett tag, är hur trevliga är. Eller, kanske en ska säga ”trevliga”. Det kan faktiskt kännas ganska falskt, och man undrar om de verkligen menar allt de säger. Det handlar främst om de som arbetar i serviceyrken – och antagligen är de så trevliga just för att få bättre dricks. I Sverige är det snarare tvärtom, den som är övertrevlig – den som sticker ut från mängden överhuvudtaget, får ingen dricks. Svenskar är ett ganska stängt folk jämfört med Amerikaneran. En annan skillnad är pokerspelandet online. I USA har man varit väldigt anti spelandet. Det har till och med varit tal om att förbjuda nätpoker. Det låter självklart helt galet, och man får vara glad över att bo i Europa så man kan spela lite casinoeuro online.

Ja det är verkligen mycket som är annorlunda om man jämför Sverige och USA, men trots detta dras vi till Amerikanerna. Kanske beror det på deras ointresse för oss? Eller för att vi sett så mycket amerikanska serier? Men oavsett vad är det ganska roligt att jämföra, och se vad Amerikanerna tycker om Sverige. Kolla det här klippet med en samling av vad som sagts om Sverige i olika filmer och serier:

 
 

Comments are closed.

 
 
 

Copyright © 2018 SvenskAmerikanska.